Mütebbel nasıl yapılır?
Yoğurdu bir karıştırma kabına koyun ve tahin, limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Sonra közlenmiş ve soyulmuş patlıcanları püre haline getirip yoğurda ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın. Servis etmek için bir tabağa koyup üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
Mütebbel içinde ne var?
Közlenmiş patlıcanı tahta bir tahta üzerinde bir bardakla ezip püre haline getirdim. Bir karıştırma kabına koyup içine ezilmiş tuzu, sarımsağı, süzme yoğurdu ve tahini ekleyip iyice karıştırdım. Servis tabağına koydum, üzerine biraz fıstık ekledim ve servise hazır.
Mütebbel hangi yöreye aittir?
#4 Mütebbel (Tahinli Patlıcan Mezesi) Hatay’ın en lezzetli mezelerinden biri olan Mütebbel ile yine karşınızdayız. Patlıcan severlerin mutlaka deneyeceği veya serinletici mezeleri tercih edenlerin çok beğeneceği bu meze tarifi oldukça pratik.
Mütebbel yanına ne gider?
Lübnan ve Hatay mutfağına özgü olan Mütebbel, patlıcan ve tahinden yapılan oldukça lezzetli bir mezedir. Mütebbel mezesini özellikle et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.
Atatürk mezesi nasıl yapılır?
Kara baklaları bir gece suda bekletin, sonra ocağa koyun ve yumuşaması için 15 dakika pişirin. Kara baklaları bir gece önceden suda bekletmezseniz, 15 dakikada düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Pişmiş kara baklaları, zeytinyağını, sarımsağı, kimyonu, suyu ve limon suyunu mutfak robotuna koyup koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Tahinli patlıcan mezesi adı nedir?
Bazı yerlerde “Tebbel” denir, bazılarında ise tahinli patlıcan salatası denir. Düzenli olarak hazırlandığında bazı tariflerde sadece tahinle hazırlanır.
Patlıcanlı yoğurtlu meze adı ne?
Restoranlarda yemeyi sevdiğimiz yoğurtlu patlıcan ezmesi (Abuganus) nasıl yapılır? 6 Kasım 2023
Mütebbel ne anlama gelir?
Bazı Araplar domatese “kırmızı patlıcan” derler. Bazıları “mutabbal” dese de, “ekstra baharatla” anlamına gelen “mutebbel” anlamında çeşitli yemekler için kullanılan bir sıfattır. Tek başına kullanıldığında tahinli patlıcan ezmesi anlamına gelir, patlıcan salatasının en güzel şekillerinden biridir.
Zengin meze nasıl yapılır?
Zengin bir tarif nasıl yapılır? Kahvaltıda kebapların yanında servis edebileceğiniz iştah açıcı bir meze salatası. Domates, soğan, maydanoz ve naneyi incecik doğrayıp, baharatları, yağı ve mayayı diğer malzemelerle karıştırıp sunuma hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
Babagannuş mezesi nedir?
Levant’ta Mutabbal olarak bilinen Mısır versiyonu, tahin, sarımsak, tuz ve limon suyuyla karıştırılmış kavrulmuş, soyulmuş ve ezilmiş patlıcandan oluşur. Siyah kimyon ve karabiber tozu eklenebilir. Genellikle zeytinyağı ve nar konsantresinden yapılmış bir sosla servis edilir.
Hibes nasıl yapılır?
Hibeş nasıl hazırlanır: Tahini, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu sığ bir kaseye koyun. Karıştırarak limon suyunu azar azar ekleyin ve tahine karıştırın. Boza kıvamında bir karışım yapın. … Hibeş’i servis kasesine koyun ve masaya servis edin.
Pembe Sultan Mezesi Nasıl Yapılır?
Pembe Sultan tarifi nasıl yapılır? Yoğurdu, mayonezi, tuzu ve rendelenmiş sarımsağı bir kaseye koyun ve karıştırın. Ayrı bir yerde kırmızı lahanayı rendeleyin, suyunu sıkın, yoğurt karışımına ekleyin, karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.
Mütebbel meze nasıl yapılır?
Közlenmiş patlıcana sarımsak, limon suyu, tahin, yoğurt ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp tavada tereyağı, zeytinyağı, ceviz ve pul biberi kavurup üzerine döküyoruz. Afiyet olsun şeker 🔥🔥.
Mütebbelin içinde ne var?
Patlıcana tahin, limon, sarımsak, maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız patlıcan salatasını servis tabağına alın. Küçük bir tencerede tereyağını eritin, kırmızı biberi ekleyin ve salatanın üzerine dökün. Servise hazır.
Çacık mezesi nasıl yapılır?
Süzme yoğurdu büyük bir kaseye koyun. Suyu sıkılmış salatalıkları, ezilmiş sarımsağı, sirkeyi, kıyılmış dereotunu ve naneyi ekleyin. Son olarak tuzu ekleyin ve hafifçe karıştırın. Daha sonra streç filmle örtün ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Patlıcan sapı suyu nasıl yapılır?
🔺 Patlıcanların saplarını kesin, 🔺 bol su ve sirke ile yıkayın, 🔺 bir tencereye alın, 🔺 sap sayısı kadar su bardağı su ekleyin, 🔺 1/2 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu ve 🔺 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin, 🔺 tencerenin kapağını kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak yarım saat pişirin 🔺 ardından tencereyi ocaktan alın ve 🔺 …
Hibes nasıl yapılır?
Hibeş nasıl hazırlanır: Tahini, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu sığ bir kaseye koyun. Karıştırarak limon suyunu azar azar ekleyin ve tahine karıştırın. Boza kıvamında bir karışım yapın. … Hibeş’i servis kasesine koyun ve masaya servis edin.
Köz patlıcan mezesi nasıl yapılır?
Közlenmiş patlıcanı soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küpler halinde doğrayın. Bir karıştırma kabında közlenmiş patlıcanı, taze kekiği, ince kıyılmış sarımsağı, kremayı, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını iyice karıştırın. Hazırladığınız patlıcan salatasını servis tabağına koyun.
Muhammara nasıl yapılır?
Muhammara tarifi nasıl yapılır? Közlenmiş biberleri, cevizleri ve sarımsağı mutfak robotuna koyup üzerine salça, biber salçası, nar ekşisi, kimyon, karabiber, zeytinyağı ve galeta ununu ekleyin. … Rondoyu çalıştırın. … Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.