İçeriğe geç

Yabancı Şube Randevu Nasıl Alınır

Yabancılar için randevu nasıl alınır?

Yabancı misafirler internet sitesi üzerinden kendi adlarına veya başkası adına randevu alabilmektedir.

Yabancı uyruklu hastane randevusu nasıl alınır?

Telefonla randevu alma Geçici T.C. Kimlik numarasına sahip yabancı uyruklular 182’yi arayarak hastane randevusu alabilirler. Telefonla randevu almanız durumunda bir gün sonrasına randevu alabilirsiniz.

Göç İdaresi’ne randevusuz gidilir mi?

📢 24 Haziran 2024 tarihinden itibaren Türkiye’de ikamet eden yabancılar için Göçmenlik Dairesi’nde adres kaydı, parmak izi ve veri güncelleme gibi işlemler artık randevu ile yapılacak. Randevu almadan Göçmenlik Dairesi’ne gitmek mümkün değil! Bu yeni sistem sayesinde uzun kuyruklar ve bekleme süreleri ortadan kalkacak.

İkamet için nereden randevu alınır?

www..tr adresinden ikamet izni başvurusunda bulunan yabancıların, *başvuru formunda belirtilen tarihte müdürlüğümüzde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Yabancılar Türkiye’de nasıl muayene olur?

Türkiye’de en az bir yıl ikamet eden ve oturma izni olan yabancı vatandaşlar, genel sağlık sigortası kapsamında kamu hastanelerinde ücretsiz sağlık muayenesi yaptırabilirler. Özel hastanelerde ise genel sağlık sigortası standart tarifenin belirli bir kısmını karşılar ve indirimli fiyattan sağlık muayenesi yaptırabilirsiniz.

157 telefon hattı nedir?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde bulunan YİMER 157 Çağrı Merkezi, sadece acil yardım ve ihbar noktası olmakla kalmayıp, Türkiye’de bulunan yabancıların, özellikle uluslararası öğrencilerin tüm sorularına doğru, hızlı ve güvenilir yanıtlar vermeye devam ediyor.

Devlet hastanesinde yabancılara muayene ücreti ne kadar?

İnsan ticareti mağduru olduğu tespit edilen ve sağlık hizmeti masraflarını karşılayamayan yabancılara, kamu hastanelerinde sağlık hizmeti ücretsiz veriliyor.

Yabancılar MHRS kullanabilir mi?

Türk vatandaşları sağlık kuruluşuna giderek randevu alarak geçici T.R. başvurusunda bulunabilirler. Kimlik numarası olanlar ve resmi kaydı olmayan yabancılar faydalanabilir.

Yabancı uyruklu kişiler hangi sağlık hizmetlerinden yararlanabilir?

Yabancılar da tıpkı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi özel sağlık sigortası yaptırabilirler. Ancak ilk adım oturma izni veya ikamet izni almaktır. İzni alabilmek için yabancı sağlık sigortası yaptırmak zorunludur.

Göç İdaresi randevuya gitmezsem ne olur?

Randevum için il göçmenlik ofisine gidemezsem herhangi bir ceza var mı? Başvurunuz işleme alınmayacaktır. Yasal son tarihiniz devam ederse, cezai yaptırım altında 10 gün içinde yeni bir randevu alarak randevunuzu koruyabilirsiniz.

Oturma izni biten yabancılar ne yapmalı?

İkamet izninin süresi dolmadan önce, ancak en geç sürenin bitiminden itibaren 15 gün içinde ilgili emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu süreyi aşan yabancılara verilen ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin ücreti tahsil edilecektir.

Göç idaresine nasıl arayabilirim?

İkamet izninizle ilgili herhangi bir soru veya sorununuz varsa, yurt içinden 157 numaralı Yabancılar İletişim Merkezi’nden (YİMER), yurt dışından ise +90 312 157 11 22 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yabancı şubeden nasıl randevu alabilirim?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla sisteme kayıt yaptırmanız gerekmektedir. İlk kez kayıt yaptıran adayların e-posta veya GSM bilgisi aracılığıyla onay almaları gerekmektedir. “Randevu Al” seçeneğine tıkladıktan sonra talimat ekranını takip etmelisiniz. Başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri ayrıntılı olarak açıklayan bir form doldurulmalıdır.

Yabancıların adres kaydı nasıl yapılır?

Yabancıların adreslerini kayıt altına alabilmeleri için öncelikle yabancı kimlik numarasına sahip olmaları gerekmektedir. Yabancılar ikamet izni belgelerini aldıktan sonra il göç idaresi müdürlüklerine giderek il göç idaresinin randevu sistemi üzerinden randevu alarak adreslerini kayıt altına alabilirler.

Randevu nasıl alınır?

ALO 182 numarasına ek olarak, MHRS üzerinden randevu almanın bir diğer seçeneği de MHRS çevrimiçi platformunu kullanmaktır. Bu amaçla MHRS web sitesi veya MHRS mobil uygulaması kullanılabilir.

Yabancılar MHRS kullanabilir mi?

Türk vatandaşları sağlık kuruluşuna giderek randevu alarak geçici T.R. başvurusunda bulunabilirler. Kimlik numarası olanlar ve resmi kaydı olmayan yabancılar faydalanabilir.

Yabancılar için ikamet başvurusu nasıl yapılır?

Oturma izni almak isteyen yabancılar öncelikle e-Residence web sitesi üzerinden başvuruda bulunurlar. Bu başvuru geçici bir başvurudur. Başvuru sonucunda yabancıya tarih ve saat içeren bir randevu bildirilir. Yabancı kişi, belirtilen tarih ve saatte gerekli belgelerle birlikte il göç idaresine başvurarak başvuruyu tamamlar.

Yabancılar için nüfus kaydı nerede yapılır?

Yabancıların adreslerini kayıt altına alabilmeleri için öncelikle yabancı kimlik numarasına sahip olmaları gerekmektedir. Yabancılar ikamet izni belgelerini aldıktan sonra il göç idaresi müdürlüklerine giderek il göç idaresinin randevu sistemi üzerinden randevu alarak adreslerini kayıt altına alabilirler.

Vatandaşlık randevusu nasıl alınır?

Kimlik, Sürücü Belgesi ve Pasaport işlemleri web sitesi üzerinden veya Alo 199’u arayarak randevu alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir